Društveno odgovorno poslovanje

Društveno odgovorno poslovanje ne znači samo ispunjavanje obveza koje propisuje zakon već i korak više od toga

Radlovac posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za legalan rad na četiri lokacije u Parku prirode Papuk.

No povrh toga i dokumentaciju za sanaciju prostora oštećenog rudarskim radovima po kojoj se već radi turistička zona u kamenolomu Hercegovac s jezerom dubine 20 metara i površine 3 ha.

Sanacijom kamenoloma eksploatacijom zahvaćeni prostor pretvara se u adrenalinski park koji uključuje info kiosk, jezero, kafić, pozornicu na vodi, geološku i biciklističke staze te zipline atrakciju.

Pored toga izgrađen je geološki zid koji svojim sadržajem, predstavlja zbirku najvažnijih stijena šire okolice Radlovca i Orahovice.

Plemićka kurija (Curiae Nobilitaris), poznata kao stambena palača, nalazi se na području grada Orahovice u Virovitičko-podravskoj županiji, podno Ružice-grada, a potječe iz vremena renesanse, u 15. ili 16. stoljeću. Kurija je rijedak primjer arhitekture kasne gotike i rane renesanse na području Slavonije te s Ružica-gradom čini vrijednu spomeničku cjelinu. Zbog svega navedenog, 16. rujna 2010., doneseno je rješenje o njezinoj trajno zaštiti te je upisana u Registar kulturnih dobara RH, Listu zaštićenih kulturnih dobara pod br. Z-4714.

Briga za ljude koji su temelj našeg uspješnog poslovanja, ali i za naše susjede, kao i naše kupce i dobavljače najvažniji je dio tog koraka. Od svog osnutka 1908. Godine, Radlovac je u lokalnoj zajednici veliki sponzor gotovo svih udruga, mnogobrojnih humanitarnih akcija, sportskih društava, knjižnica i škola.

INFO KIOSK

Info

Informacije o sadržajima adrenalinskog parka i tvrtke Radlovac d.d.

JEZERO

Info

Površina 20 ha, dubina 30 m tirkizne boje.

KAFIĆ

Info

Početna točka zipline atrakcije – preuzimanje opreme, samoposluga pića (pivo, sokovi, kava)

POZORNICA NA VODI

Info

Dimenzije 6 x 4 m

ZIPLINE

Info

Sastoji se od 2 zipline trase koje se protežu iznad jezera na visini od 30 i 50 m ukupne duljine 1 km

GEOLOŠKA STAZA

Info

Geološka staza sadrži 2 pješačke i 4 biciklističke staze razvrstane u kategorije prema potrebnoj fizičkoj kondiciji za savladavanje.

GEOLOŠKI ZID

Info

Predstavlja zbirku najvažnijih stijena šire okolice Radlovca i Orahovice

PLEMIĆKA KURIJA

Info

Potječe iz vremena renesanse, u 15. ili 16. stoljeću. Rijedak primjer arhitekture kasne gotike i rane renesanse, zaštičeno kulturno dobro.