NOVOSTI

 

 

 

Zanimljiva atrakcija u Orahovici, kod „Radlovca“ izgrađen Geološki zid

U razgovoru s gospodinom Nenadom Sabljakom mag. geol, direktorom tvrtke Radlova d.o.o. saznali smo a zatim i obišli lokaciju „Geološkog zida“ koji je izgrađen na samom ulazu u kamenolom tj. na izlazu s izletišta „Orah“.

 

Datum: 17.10.2015.

Vanjski link

Pročitaj više

Održan 5. Hrvatski geološki kongres Osijek

Vodič ekskurzija - "Vrlo niski do niski stupanj metamorfizma Radlovačkog kompleksa, Papuk"

Dražen Balen, Nenad Sabljak & Darko Tibljaš

Izdanci Radlovačkog metamorfnog kompleksa pojavljuju se na Psunju i Papuku. Tipski lokalitet nalazi se sa sjeverne strane Papuka u dolini Radlovačke rijeke gdje su najzanimljivija stajališta u Hercegovcu i Žervanjskoj. U području Radlovačke rijeke nalazi se desetak što aktivnih što napuštenih kamenoloma u metadijabazima...

 

Datum: 25.09.2015.

 

 

 

 

 

Donacija materijala za nasipanje puteva i ulica nakon prošlogodišnjih poplava

Sanira se sva šteta napravljena kada su prošlogodišnje jake kiše izazvale poplave te su na nekim mjestima isprani dijelovi poljsko prilaznih puteva, a u nekim ulicama je voda odnijela materijal ranije nasipan uz bankine i nastale su duboke rupe.

 

Datum: 14.06.2015.

 

Ideja održivog razvoja

Učenici 3.a, 3.b i 3.e razreda SŠ Stjepan Ivšić iz Orahovice u utorak 2. lipnja, posjetili su Radlovac d.d. kako bi se upoznali s idejom održivog razvoja. Razvoj, koji bi omogućio zadovoljavanje sadašnjih potreba čovječanstva, a da se istodobno ne ugrozi mogućnost da i buduće generacije zadovolje svoje potrebe, uključuje tri komponente: ekonomski rast, pravednu distribuciju društvenih dobara i zaštitu okoliša. Predavanje o postojećim projektima i projektima koji su u pripremi, a odnose se na saniranje devastiranog područja kamenoloma, održao je ispred tehničkog vodstva Radlovca d.d. gosp. Daniel Sudarić, dipl. ing.

 

Datum: 03.06.2015.