KAMEN ZA PROIZVODNJU KAMENE VUNE

 

 

Kamen za proizvodnju kamene vune proizvodi se iz eruptivne stijene (dijabaz) koja prema svojim kemijskim i minerološkim svojstvima ima najmanji sadržaj štetnih elemenata (sumpor,željezo...) koje je u postupku proizvodnje kamene vune potrebno smanjiti na odgovarajuću razinu. Relativno niska energija tališta dodatna je prednost. Zbog tih prirodnih svojstava stijene postiže se maksimalna iskoristivost u proizvodnji i kvaliteta kamene vune.

Radlovac je jedini dobavljač za obje tvornice kamene vune u RH, Rockwool Adriatic d.o.o. i Knauf Insulation d.o.o.

Kamen za proizvodnju kamene vune isporučuje se u slijedećim granulacijama:

4-8 mm za proizvodnju briketa

60-120 kao osnovna frakcija za proizvodnju kamene vune

80-170 mm kao osnovna frakcija za proizvodnju kamene vune

Kamena vuna koristi se kao toplinska, zvučna i protupožarna izolacija. Prilagođena je za sve vrste membrana, kao npr. PVC, TPO, bitumen i druge.
Unutarnja izgradnja
Primjena kamene vune unutar ovog segmenta udružuje toplinsko, zvučno i protupožarno izoliranje pregradnih zidova, potkrovlja, podova te vanjskih zidova. Prije svega, do izražaja dolaze prednosti Rockwool kamene vune u smislu apsorpcije zvuka te protupožarna svojstva.
Kontaktni fasadni sustavi
Izvođenje tankoslojnih ili debeloslojnih završnih slojeva fasade.
Industrijske izolacije
Područje industrijskih izolacija obuhvaća izolaciju postrojenja za grijanje i ventilaciju te procesnu tehnologiju u energetici, rafinerijama i slično. U tom segmentu uvijek se radi o izoliranju visokih temperatura iznad 250°C.
Protupožarna zaštita konstrukcija
Pravilnim odabirom protupožarnih materijala moguće je postići vatrootpornost do 180 minuta.