O NAMA

 

 

Proizvodnja 500.000 t (1,5 mil. tona za 2008.godinu) svih proizvoda od sedimntne i eruptivne stijene svrstava Radlovac u velike proizvođače tehničkog kamena. Zapošljava 95 ljudi i najistočniji je takav kamenolom u Hrvatskoj. Prodaja je u Hrvatskoj i zemljama ex Jugoslavije.

Tradicija u proizvodnji i oplemenjivanju tehničkog kamena duga je u Radlovcu više od stotinu godina.Već u petoj Državi na istom mjestu obavljamo istu djelatnost i najstarija smo industrija u Orahovici. Jedini smo dobavljači kamena za proizvodnju kamene vune u Republici Hrvatskoj.

Kvaliteta naših proizvoda od dijabaza (eruptivna stijena ) i dolomita (sedimentna) kontinuirano se prati pedeset godina i nalazi se u vrhu kvalitete takovih proizvoda. Radlovac posjeduje za sve frakcije tehničkog kamena , certifikate odgovarajućih državnih ustanova.

Stručna radna snaga na čelu s osam dipl. inžinjera i četiri dipl. ekonomista omogućava pravilno i racionalno gospodarenje s kamenom kao neobnovljivom sirovinom.Radlovac je dobitnik mnogih priznanja između ostalih tri Zlatne kune za najuspješnije poslovanje u 2002. , 2004. i 2005. god.

Moderna tehnologija pokretnim postrojenjima i mokrim postupkom oplemenjivanja kamena omogućuje maksimalno iskorištenje sirovine uz minimalnu devastaciju i zagađenje zraka i vode, po načelima održivog razvoja. Neki strojevi Radlovca po prvi put su upotrebljeni u Hrvatskoj. Uređaj za recikliranje jalovine prvi je ovakav u ovom dijelu Europe.


Zaštita na radu na visokom nivou uz primjenu svih odnosnih propisa i Zakona i stalnu obuku zaposlenika.


Društveno odgovorno poslovanje ne znači samo ispunjavanje obveza koje propisuje zakon već i korak više od toga . Radlovac posjeduje svu potrebnu dokumentaciju za legalan rad na četiri lokacije u Parku prirode Papuk. No povrh toga i dokumentaciju za sanaciju prostora oštećenog rudarskim radovima po kojoj se već radi turistička zona u kamenolomu Hercegovac s jezerom dubine 20 metara i površine 3 ha.